Verkoudheid of hooikoorts?

Hoe weet je of je verkouden bent, corona hebt of dat het een allergie is?

Met de afsluiting van 2020, dat gedomineerd werd door het coronavirus, wil iedereen ondanks de geldende regels weer zoveel mogelijk met zijn dierbaren zijn. Maar verkoudheid ligt in deze tijd om de hoek en hoe weet je of je verkouden bent, corona hebt of dat het een allergie is?

Hieronder ziet u de belangrijkste verschillen tussen verkoudheid en allergie.1

de belangrijkste verschillen tussen verkoudheid en allergie

Wist u dat mensen ook allergisch kunnen zijn voor kerstbomen?
Stuifmeel van andere bomen of grassen kunnen aan de kleverige hars en takken van de kerstboom geplakt zitten. Als iemand allergisch is voor deze pollen dan kunnen hooikoorts klachten ontwikkelen als de kerstboom in huis staat. Maar ook de aanwezigheid van schimmels kan toenemen naarmate de boom in de ruimte verblijft. Als je hier allergisch voor bent is dat ook niet fijn.

Om verwarring met corona te voorkomen, zou je een allergie zo goed mogelijk onder controle willen houden door bijvoorbeeld gebruik te maken van geneesmiddelen die antihistaminica bevatten. Antihistaminica-tabletten werken binnen een paar uur en zijn effectief tegen allergie. Begin volgend jaar zullen ook antihistaminica in neusspray en oogdruppels beschikbaar komen, zodat de allergie nog sneller onder controle zal zijn.

Bron

  1. https://www.hooikoorts.com/hooikoorts/verkouden/, laatst geraadpleegd op 17 december 2020.