De toptips van Prioderm

De top 3 tips van moeders waarvan hun kinderen onlangs last van hoofdluis hebben gehad.

De eerste vakantie van het nieuwe schooljaar zit er alweer (bijna) op, wat ook betekent dat alle kinderen op de basisschool gecontroleerd zullen worden op hoofdluis. In de drogisterij altijd een moment waarop er extra veel vraag is naar hoofdluisproducten. In een vorig bericht hebben we tips gegeven hoe je het best een advies kunt geven. Deze keer delen we de top 3 tips van moeders waarvan hun kinderen onlangs last van hoofdluis hebben gehad.

1. Met stip op 1: kammen, kammen en nog eens kammen. Door veel te controleren kun je er op tijd bij zijn met een besmetting. Maar ook wanneer de kriebelbeestjes al door het haar lopen, is het advies altijd om minimaal twee weken lang elke dag het haar te kammen met een fijntandige luizenkam.

2. Zet je kind op een krukje bij het raam met een tablet in de hand. Dan zitten ze stil, kijken ze met het hoofd naar beneden, en heb je voldoende licht om de luizen te zien.

3. Zorg dat de haren zoveel mogelijk vastzitten. Hoofdluis komt twee keer zo vaak voor bij meisjes als bij jongens, en de voornaamste oorzaak is de lengte van het haar. Als het haar in een staart zit, of beter nog in een knotje, is er minder kans dat de hoofdluizen van de één naar de ander lopen.

Wil je zien hoe deze moeders hun kinderen controleren op hoofdluis? Check dan bijvoorbeeld deze leuke post van Kim die uitlegt hoe ze haar kinderen luizenpluist. Of lees hier hoe Cindy tussen de wasjes door haar kinderen controleert op hoofdluis.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom hoofdluis? Volg dan onze Prioderm-Instagram!