Dit werd besproken op het INCAM-congres 2022

INCAM internationaal wondcongres
On Demand Video binnenkort beschikbaar

Onlangs vond het INCAM (International Nurse College of Antimicrobials)- congres plaats. Podotherapeuten, dermatologen, vaatchirurgen en plastisch chirurgen deelden hun kennis over onder andere antiseptica, antibiotica en biofilms in combinatie met complexe wondzorg. 

Maak een account aan voor Viatris Connect en vergeet u niet in te schrijven voor de nieuwsbrief. U ontvangt de on-demand video van het INCAM-congres zodra deze beschikbaar is!

Registreer nu

Take-home messages INCAM-congres op een rij

 • “Denk te allen tijden goed na wanneer je orale of lokale antibiotica inzet en doe dit ook bij de inzet van antiseptica! Dit in verband met resistentie en kruisresistentie van antibiotica en antiseptica” aldus Michael Verbeek, verpleegkundig specialist.
   
 • "En wist je dat naast bacteriën ook schimmels een belangrijke rol spelen in een biofilm? Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn op het congres, raad ik aan de on-demand versie te bekijken zodra deze online komt!" aldus Henri Post, verpleegkundig specialist Wond Expertisecentrum.
   
 • "Een congres met échte wetenschap en veel interessante lezingen! Er is hernieuwde belangstelling voor het gebruik van antiseptica zoals honing, zilver, jodium en andere antiseptica en hun verschillende toepassingen in (spoel-)vloeistoffen en verbandmiddelen", aldus Ron Legerstee, verpleegkundige en wetenschapper wondheling en weefselherstel.

Registreer nu

Waarom registreren voor Viatris Connect & inschrijven voor de nieuwsbrief?

 • de on-demand video van het INCAM-congres als eerste in uw mailbox 
 • altijd op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen uw vakgebied
 • updates over andere (geaccrediteerde) congressen & (on-demand) webinars
 • gratis materialen aanvragen die handig en leerzaam zijn voor uw dagelijkse werk

Registreer nu

BETA-2022-0259